"Няма да коленичим пред България": Мицкоски искал да гради мостове със съседите на РСМ

"Няма да коленичим пред България": Мицкоски искал да гради мостове със съседите на РСМ

Македонският премиер Християн Мицкоски заяви, че страната му „няма да коленичи пред България“. Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ коментира днешните изявление на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и президента Румен Радев.

Още: Румен Радев: Маските паднаха, най-големият страх на политиците в Скопие е да признаят думите „българин“ и „българско“

„Съжалявам, че подобни послания идват от източната съседка. Мисля, че подобни послания са част от Средновековието, но в съвременна Европа през 21 век имало политици като Радев. Готов съм да седна и с двамата. Пожелавам на Борисов да направи правителството, защото ние идваме от Европейската народна партия. Но и източната съседка трябва да знае, че отмина времето на политиците, които превиха гръбнак и коленичиха, подписаха всичко, което се слагаше на масата, а в същото време ограбваха народа с европейско знаме. Трябва да свикнат с политици, които работят денонощно, и с политици, които нямат намерение да си кривят гръбнака, нямат намерение да подписват всичко. Политици, които са готови да говорят с документи и факти. Аз съм за изграждането на връзки и мостове със съседите и взаимното уважение. Не можем да бъдем добри съседи, ако нямаме уважение“, каза Мицкоски, цитиран от БНТ.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *