Николай Денков категоричен: Няма да се продава държавна земя

Николай Денков категоричен: Няма да се продава държавна земя

Няма да се продават земи и тази тема е приключена. Това заяви премиерът Николай Денков по време на блицконтрола в парламента. Така той отговори на въпрос на Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ относно кореспонденция между министъра на финансите и министъра на земеделието и храните за продажба на земи от Държавния поземлен фонд през 2025 г.

Припомняме, че темата с продажба на земя беше използвана и от президента Румен Радев, който обяви, че в проекта за държавния бюджет за 2024 г. е предвидена продажба на земи от Държавния поземлен фонд, заради което той възнамерява да наложи вето на бюджета, а министърът на финансите Асен Василев отвърна, че президентът се изказва на база фалшиви новини.

Отговорът на Денков

„Каквито и писма да са разменяни между Министерството на финансите и Министерството на земеделието, говорих и с двамата министри, никой от тях няма нито желание, нито намерение, няма и финансова изгода да се продават земи“, заяви в отговор премиерът, цитиран от Actualno.com.

„България се развива по едни от най-добрите показатели, бюджетите се изпълняват, приходите се изпълняват, всичко, което казвате, е манипулация, която няма реална основа“, заяви Денков. Той коментира, че най-скандалното в цялото изказване е повтарянето на думата „скандално“, защото ИТН не се интересували от друго освен от скандал.

По отношение на бюджета за догодина премиерът коментира, че оттук нататък всичко е в ръцете на народните представители.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *