Никола Минчев: Не съм участвал в отписването на Кирил Петков от „Да запазим Корал“

Никола Минчев: Не съм участвал в отписването на Кирил Петков от „Да запазим Корал“

„Аз по никакъв начин не съм участвал в казуса с отписването на Кирил Петков от управителните органи на „Да запазим Корал“. Работил съм по предходни казуси там. Няма как да кажа защо и как се появява името ми в данните на документите“. Това каза днес в кулоарите на парламента Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ във връзка с разследването на „Бивол“ за фалшифицирани документи.

Името на Минчев беше намесено в казуса вчера от журналиста Асен Йорданов от „Бивол“. „По метаданните излизат съставители на файлове от тази поредица Лена Бориславова и нейният колега Никола Минчев – това вече е публикувано в сайта. По това време те са били колеги в една кантора – „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, обяви журналистът в интервю за предаването „Тази сутрин“ на bTV.

Първоначално „Бивол“ написа, че Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ е фалшифицирала подписи и документи. Целта – през 2021 г. от УС на неправителствената организация да излезе съпредседателят на ПП Кирил Петков, за да може да стане служебен министър на икономиката, припомня bTV.

От прокуратурата обявиха, че от август миналата година разследват сигнала, получен от председателя на Управителния съвет (УС) на „Да запазим Корал“ Атанас Русев. Оттам уточниха, че входа на разследването са установени данни за документни престъпления.

Скандала днес коментира в профила си във Фейсбук и Лена Бориславова. В поста тя обяви, че ще се откаже от имунитета си, в момента в който се окаже, че това пречи на разследването по казуса. В момента Бориславова не е депутат, но ако бъде кандидат за народен представител и бъде избрана, тя ще придобие имунитет.

„През последните дни името ми стана повод за поредна политическа атака в навечерието на предсрочни парламентарни избори. Бях обвинена в извършването на документно престъпление“, написа тя и благодари на всички свои близки и съмишленици за подкрепата.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *