Костадин Димитров: Гордеем с наследството си, но и с това какъв е Пловдив днес – артистичен и модерен

Костадин Димитров: Гордеем с наследството си, но и с това какъв е Пловдив днес – артистичен и модерен

За мен е чест да приветствам в Пловдив председателя на ЕП Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейската народна партия Манфред Вебер. С тези думи кметът на Пловдив Костадин Димитров откри предизборно мероприятие на ГЕРБ на Античния театър.

„Да посрещнеш председателя на европейската комисия и председателя на ЕНП е историческо събитие и благодаря на г-н Борисов за тази чест. Казват, че Пловдив е вторият по-големина град, но първия по-красота. Той е търговски, образователен, културен, икономически и туристически център. Тук на всяка крачка можем да видим история, ние се гордеем с нашето културно- историческо наследство, но се гордеем и с това какъв е Пловдив днес – артистичен и модерен“, заяви той.

„Голямата промяна идва с приемането на България в ЕС. Благодарение на еврофондовете са променени доста градски зони. През 2029 г. Пловдив е Европейска столица на културата и няма да ми стигне времето да описвам промените в нашия град, но фактите са факти и те трябва да бъдат споделяни. Най-голям успех, най- голям напредък, най-голям престиж за града ни и за страната ни сме имали по време на управлението на ГЕРБ под лидерството на г-н Бойко Борисов и разбира се с нашите партньори в ЕС. Колегите кметове знаят колко са важни европейските избори, каква съпричастност получаваме от Европа и как тя достига до всеки един гражданин. Затова на 9 юни пълна мобилизация, за да покажем, че можем да бъдем първи в България и първи в Европа и да подкрепим нашия председател на Европейската комисия г-жа Урсула фон дер Лайен“, заяви Костадин Димитров.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *