Кметът на Асеновград посрещна на официална визита новия турски посланик (СНИМКИ)

Кметът на Асеновград посрещна на официална визита новия турски посланик (СНИМКИ)

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев посрещна на официална визита новия турски посланик Н. Пр. Мехмет Саит Уянък. На срещата присъстваха също генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, зам.-кметът по хуманитарни дейности в Асеновград инж. Петър Петров и председателят на Общински съвет – Асеновград Иван Иванов. По време на посещението беше обсъдено развитието на взаимоотношенията между двете страни в сферата на туризма и бизнеса.Кметът на Асеновград посрещна на официална визита новия турски посланик (СНИМКИ)

„Наблюдаваме все по-голяма посещаемост на български туристи в Турция, както и обратно. Развиват се и бизнес отношенията и сътрудничеството между двете държави. Поддържаме и добри междусъседски отношения, което в бъдеще ще допринесе за доброто партньорство при реализирането на културни и инфраструктурни проекти“, каза Н. Пр. Мехмет Саит Уянък.Кметът на Асеновград посрещна на официална визита новия турски посланик (СНИМКИ)

Кметът д-р Грудев, на свой ред припомни, че Асеновград е побратимен с градовете Бурса (общ. Нюлифер) и Бергама, както и със сдружение „ФИЛ-ДЕР“. Предстои да бъде подписано такова споразумение и с община Коджаели. „Дългогодишното ни партньорство и приятелски отношения с побратимените градове благоприятстват обмена на добри практики. В община Асеновград живее мюсюлманска общност, с която си съжителстваме спокойно и добронамерено, празнуваме заедно празниците на двете религии, помагаме си. Освен това, в града ни е създаден и „Съюз на предприемачите“, който си сътрудничи непрестанно с фирми от Турция. Ние също наблюдаваме увеличен туристопоток от турската държава, като туристите могат да разгледат емблематични за града и региона забележителности“, каза в заключение д-р Христо Грудев.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *