Кирил Петков: Ще направим правилните ходове с втория мандат (ВИДЕО)

Кирил Петков: Ще направим правилните ходове с втория мандат (ВИДЕО)

Ще направим правилните ходове с втория мандат. Това каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред медиите след като Мария Габриел оттегли кандидатурата си за премиер и предстои връчването на втория проучвателен мандат именно на оглавяваната от него коалиция.

„Отговорността при втория мандат е при нас. Ние си поемаме тази отговорност. Нито ще се крием зад някакви преговорни екипи, нито ще се правим, че ни няма“, заяви Петков.

От думите му се разбра, че предстои ръководните органи на всички партии в коалицията ПП-ДБ да се произнесат за втория мандат, като решение им ще стане ясно утре. ОЩЕ: Извънредно заседание: Парламентът „развързва ръцете“ на Радев за втория мандат

Защо не се разбраха с ГЕРБ?

Според него ГЕРБ явно не са готови да направят реформа в съдебната система, в службите и в регулаторите, защото „или не искат, или не могат“. „Преди девет месеца имахме джентълменско споразумение, където се ротират премиерите и министрите се сменят само по взаимно съгласие. На 17 март Мария Габриел ни предложи същото – да се ротират  премиерите, без смяна на министрите, но без да подпишем споразумението за реформа. Вчера акад. Денков предложи ротация на премиерите, без смяна на министрите, но с подписване на споразумението. Като махнете цялата мъгла от цялото говорене от всичките преговорни процеси, какво се оказа?  Единствената разлика е споразумението“, смята Кирил Петков. ОЩЕ: Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер – причината е ясна

Публикувай коментар

1 Comments

  1. При въведената неправилна финансова политика, политиците са със съдби на жертви.

    Кратко:
    Сега държавната власт запазва финансовия пропуск да няма обща защита срещу щети от употреби на официална валута. Възникват неограничавани щети.
    При условия на финансовата слабост, правителството е с осигурен провал.

    Обществено известно е, че има щети от употреби на официална валута. Сега възникват неограничавани щети.
    Защо се запазва финансовия пропуск да няма обща защита срещу щети от употреби на официална валута?

    Добрата новина е, че с подобрявана финансова политика е възможен устойчив партиен успех.

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *