Изтича срокът за номиниране на доброволческа инициатива в Асеновград

Изтича срокът за номиниране на доброволческа инициатива в Асеновград

Остава по-малко от седмица до провеждането на юбилейното 10-то издание на номинациите „Донка Пашкова” в Асеновград. Припомняме, че всеки може да номинира доброволческа инициатива, реализирана на територията на общината през 2023 г.

Поводът е Световният ден на доброволеца – 5-ти декември. Конкурсът се организира в партньорство между община Асеновград и Градска библиотека „Паисий Хилендарски“. В състезанието на добротата могат да участват всички асеновградски организации и групи, които са реализирали инициатива с помощта на доброволци през 2023 г., без значение от целта и начина на организиране, източници на финансиране, брой и възраст на добрите хора, включили се в иедята.

Условия за номинациите:
1. Да е извършена от местни организации и лица или от външни лица или организации, но насочена към местната общност в Асеновград.
2. Да е реализирана в периода декември 2022 г. – декември 2023 г.
Целта на конкурса е да бъдат популяризирани доброволческите инициативи в община Асеновград и да се стимулира доброволчеството.

Представените инициативи ще бъдат оценени според значението им за хората в общността и броя на участниците. Най-значимите инициативи ще бъдат определени от жури и ще получат приз „Донка Пашкова” – на името на първата щатна библиотекарка в Асеновград, посветила голяма част от живота и дейността си на общността. Всички номинирани инициативи ще получат грамоти за номинация.

Инициативи могат да бъдат номинирани от организации и отделни лица, като за целта следва да се попълни ТОЗИ ФОРМУЛЯР. Срокът за изпращане на номинации е 30.11.23 г. (четвъртък), на e-mail: [email protected] . Резултатите ще бъдат обявени на 05.12.23 г. (вторник), а наградите и номинациите ще бъдат връчени индивидуално – в Градската библиотека. Всички инициативи ще бъдат включени в презентация и представени online в социалните мрежи.

За повече информация – тел.: 0876 840 829 и e-mail: [email protected] .

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *