Имало ли е опит за прикриване на следи след катастрофата с кола на НСО край Аксаково?

Имало ли е опит за прикриване на следи след катастрофата с кола на НСО край Аксаково?

Служебният премиер Димитър Главчев разпореди незабавна проверка защо е била асфалтирана отсечката от пътя Варна – Добрич, където преди дни стана тежката катастрофа с кола на НСО. Причината – частично преасфалтиране на пътното платно на мястото на катастрофата.

Както е известно, в колата пътуваше и бившият премиер Кирил Петков. Служебният регионален министър пък започна дисциплинарно производство срещу шефове на Областното пътно управление.

„В неделя сутринта започнаха. Не знам защо е направено. Нямам представа. Мислех, че ще правят доста по-голям участък, обаче като дойдох днес на работа, нямаше никой. Явно ще правят само този малкия участък“, твърди Николай, работник на автомивка в близост до преасфалтираната отсечка, цитиран от bTV.

Още: Кирил Петков: Охраната ми беше назначена заради заплаха за живота

„Вчера като минавах сутринта видях машините, паркирани за асфалтиране. И се зачудих, защо ще асфалтират, защото нямаше компрометирани участъци, нямаше дупки. И защо точно сега се налага асфалтирането? Може би затова се прави, заради спирачния път, че го няма“, предполага Кирил Илиев.

Димитър Главчев разпореди проверка по случая

От пресслужбата на служебния кабинет разпространиха официално съобщение: „Премиерът Димитър Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО“, се казва в него.

Регионалният министър пък незабавно разпореди да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление във Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

Служителите от ОПУ-Варна със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен инцидент, който завърши със загуба на човешки живот. Министър Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата, които да разследват фирмите, които извършват ремонта.

Във връзка със случая служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че задачата на МВР е за обезпечи и да запази местопроизшествието. „Така и направихме в онзи ден, когато се случи катастрофата. Късно вечерта, когато приключиха процесуално следствените действия, ние имахме ангажимента да отстраним двата автомобила, както и направихме, и да съдействаме за почистването на пътя“, каза още министър Стоянов.

„Оттам нататък кой, кога и по каква причина какви ремонти е правил, мисля че трябва да обърнете въпроса към Агенция Пътна инфраструктура, както и към фирмите, които са извършили ремонта“, допълни той.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *