Гуцанов: В БСП ще обсъдим да разговаряме ли с ГЕРБ и ДПС за третия мандат

Гуцанов: В БСП ще обсъдим да разговаряме ли с ГЕРБ и ДПС за третия мандат

„Има всички шансове да има кабинет, това е въпрос на разговори. Прави ми лошо впечатление обаче, че в момента повече се говори за технология за съставяне на правителство, а не за целите му“. Това каза пред bTV Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“.

Според него президентът е направил хубави консултации и е дал достатъчно време за разговори на партиите преди връчването на първия мандат. Той смята, че той ще бъде връчен вероятно следващата седмица.

„В БСП ще обсъдим да разговаряме ли с ГЕРБ и ДПС за третия мандат, който е много особен мандат. Може да се направи програмно правителство от експерти. Не е добре да се ходи на 7 избори за 3 години, макар че ние сме готови“, каза Борислав Гуцанов. „Екзотично е да се мисли за правителство на малцинството“, смята той, но заяви, че трябва да има диалог между партиите.

Гуцанов заяви, че ако се стигне до трети мандат, той трябва да доведе до правителство на националното спасение. При такава възможност Националния съвет на БСП трябва да вземе решение дали партията да го подкрепи. Припомняме, че по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов окачестви като „глупости“ приказките за експертно правителство с третия мандат.

Гуцанов призова също в Народното събрание да се води диалог и тонът да се смекчи, вместо единствено да се разменят нападки между политическите сили.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *