Ген. Атанасов: Може да продължим разговорите с ГЕРБ оттам, откъдето свършиха преди ротацията

Ген. Атанасов: Може да продължим разговорите с ГЕРБ оттам, откъдето свършиха преди ротацията

300 000 гласа са на пазара и са готови да бъдат купени. За това алармираха от ПП-ДБ. Решението е висока избирателна активност, обяви съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов. На брифинг в Пловдив той заяви, че марионетното правителство на Главчев провежда чистка в институциите. За пример даде смяната на няколко областни управители в страната.

Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава – завладяна съдебна система и имитация на честни избори, коментира ген. Атанасов. Бихме продължили разговорите с ГЕРБ след изборите от там, откъдето свършиха преди да се провали ротацията, подчерта Атанас Атанасов, цитиран от БНР.

„На масата слагаме нашата програма за реформи в сектора за сигурност, в регулаторите, във всичко останало, което беше написано на проекта за споразумение и ако получим подкрепа, разбира се, че трябва да се опитаме да създадем форма за управление на страната. Другото означава да обслужим този модел, който в момента съществува, защото аз много добре виждам, че коалицията ГЕРБ-ДПС се настани през служебното правителство в изпълнителната власт и нямат никакъв проблем да управляват доста дълго, но това ще бъде пагубно за държавата“, каза той.

От ПП-ДБ подчертаха, че основната причина да отидем на парламентарни избори е властовата абстиненция, която е обхванала партньорите от ГЕРБ.

Денков подчерта, че европейското развитие на България не минава през ГЕРБ. Той не изключи възможността след изборите на 9 юни ПП-ДБ да преговаря с ГЕРБ, ако разговорите са за изпълнение на програми, но без участието на ДПС.

„Господин Пеевски няма място на масата за преговори. Тази шега ще използваме: Не сглобка, те имат заварка. Ако тази заварка те успеят да я счупят, можем да обсъждаме изобщо някакви възможности за преговори. Докато Пеевски командва не само ДПС, а и ГЕРБ, ние нямаме какво да правим заедно“, каза той.

Кандидатите за депутати в Европейски парламент трудно ще успеят да представят приоритетите си за европейско развитие на фона на скандалите у нас. Въпреки това листата ще бъде достатъчно силна, каза Никола Минчев. Той е уверен, че ще получат необходимата подкрепа.

Никола Минчев и Радан Кънчев ще участват само в евровота, но не и в изборите за българско Народно събрание.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *