ДФ „Асеневци“ – Асеновград набира нови доброволци

ДФ „Асеневци“ – Асеновград набира нови доброволци

Доброволно формирование (ДФ) „Асеневци“ към община Асеновград обявява нов конкурс за набиране на доброволци. Кандидатите трябва да са навършили пълнолетие и да са физически и психически здрави. Доброволното формирование на Асеновград вече се е доказало като перфектно функциониращо. Неведнъж доброволците са се включвали в помощ при спасителни операции, ограничаване и ликвидиране на пожари, акции по издирване и спасяване, както и в др. ситуации, свързани със защитата на населението.

Разширяването състава на ДФ „Асеневци“ открива нова възможност за желаещите да се включат в него. Документите, които трябва да подадат кандидатите, са следните:

– формуляр за кандидатстване по образец (получава се от общината);

– медицинско удостоверение, доказващо, че лицето е клинично здраво;

– справка от психодиспансер, че лицето не се води на отчет;

– свидетелство за съдимост;

– копие от документ за придобито образование, специалност или правоспособност;

– декларация за съгласие за обработка на лични данни (получава се от общината);

– копие от документ за правоспособност за извършване на дейности със специализирана техника и/или оборудване и копие от свидетелство за управление на моторно превозно средство (МПС) за съответната категория (ако притежават такива).

Важно е да се отбележи, че служители от Министерството на вътрешните работи (МВР) и военнослужещи от Министерството на отбраната (МО) не могат да членуват в доброволни формирования. Формулярите могат да бъдат получени и съответно подаването им се извършва в „Информационен център”, разположен на II етаж в сградата на общината. Срокът за подаване на заявления е 22.05.24 г. (сряда).

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *