Делян Пеевски: Думите на Мицкоски са провокация към европейските ценности

Делян Пеевски: Думите на Мицкоски са провокация към европейските ценности

„Новоизбраният премиер на Северна Македония избра конфронтацията и погазването на европейските принципи и от най-високата парламентарна трибуна даде заявка, че смята да отклони държавата от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи вражда и омраза срещу европейска България“. Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски, цитиран от bTV.

„Арогантно декларираният отказ от изпълнение на договора с България, изискващ включването на българите в Конституцията с промени в основния закон, е грубо нарушение на процеса на интеграция на Северна Македония в ЕС“, посочва още той.

Още: „Българският диктат няма да мине“: Мицкоски положи клетва като премиер на РСМ (ВИДЕО)

„Преди повече от месец се обърнах с предупреждение към г-н Мицкоски да не се опитва да употреби България за вътрешно политическите си цели. Сега заявявам, че като държава ние няма да останем безучастни към тази поредна провокация“, заяви още Пеевски в своя позиция.

„Очаквам всички депутати от българския парламент и български депутати в Европейския парламент, независимо от партийната им принадлежност, да не подминават с невнимание тези будещи тревога процеси в съседната ни държава. Защото посоката, в която е тласкана Република Северна Македония от политическата си върхушка, е опасна. Последиците за тази безотговорност не трябва да понася македонския народ, но отговорността трябва да бъде за самозабравилите се политици, които минират евроатлантическия път на страната“, посочва още Делян Пеевски.

„Не можем да останем равнодушни, когато в критични за Европа и света времена, кризата на европейските ценности в Северна Македония заплашва държавата да се превърне в плацдарм на войнстващ национализъм“, завършва съпредседателят на ДПС.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *