Централният съвет на „Величие“ иска Николай Марков, Виктория Василева и още петима да напуснат НС

Централният съвет на „Величие“ иска Николай Марков, Виктория Василева и още петима да напуснат НС

„Централният съвет на партия „Величие“ настоява народните представители Николай Марков, Виктория Василева, Дарин Георгиев, Георги Куков, Етиен Леви, Христо Борисов и Радостин Колев да напуснат Народното събрание, защото измениха на обещанията, дадени в предизборната кампания, действат срещу авторитета на партията, а са избрани от нейната листа.“ Това заяви председателят на политическа партия „Величие“ Албена Пекова, която прочете декларация на Централния съвет на партията, предаде БТА.

Още: След обвинения в заплахи и отвличане: Групата на „Величие“ в парламента се разпадна

На пресконференцията присъстваха и част от шестимата депутати, напуснали парламентарната група на „Величие“, след което тя се разпадна. „Със сигурност партия „Величие“ не загива, а напротив – става още по-силна. Не се е разцепила партията, разцепила се е парламентарната група, , коментира Албена Пекова.

По думите ѝ това не е разцепване, а „здравословно прочистване“. Независимият депутат Красимира Катинчарова, която напусна групата на „Величие“, коментира, че този парламент не работи както трябва, а „троши народна пара“. „Със стари играчи нов отбор очевидно не може да се направи“, посочи тя.

Катинчарова каза, че не подкрепят предложената вчера от „Продължаваме промяната-Демократична България“ декларация.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *