БСП утвърди евролистата за вота

БСП утвърди евролистата за вота

БСП официално се отправи към евровота. Столетницата регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) листата си с кандидати.

Водачът на социалистите към Брюксел е Кристиан Вигенин. След него се нареждат Румен Гечев, Цветелина Пенкова, Вяра Емилова, Филип Попов, Александър Симов и Гергана Алексова.

А лидерът на партията Корнелия Нинова съобщи, че се включват в надпреварата с „млади и опитни българи, които ще защитават националния ни интерес в Европа“.

И още – Корнелия Нинова призова за висока избирателна активност на вота „2 в 1“.

„Сглобката се сглобява и разглобява – разправии, караници, изваждане на корупционни схеми… Това не работи добре за активността на избирателите. Ще отблъсне много хора“, смята тя.

„Всеки ден има нов скандал. Заради това ние имаме моралната претенция, че сме алтернатива на всичко това“, категорична е Корнелия Нинова.

Тя обясни, че новите български евродепутата от левицата ще се борят за взимане на решения в Европа с мнозинство, а не единодушно. Така според нея малките държави няма да бъдат изхвърляни от вземането на решенията.

„Давам ви само няколко примера за политика, която нашите представители ще отстояват там. С едно изречение: Достойна България в мирна Европа“, заяви още лидерът на БСП.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *