В навечерието на Великден: Пожарната провери хиляди обекти

В навечерието на Великден: Пожарната провери хиляди обекти

По повод предстоящото честване на Великден на територията на страната са извършени общо 1870 проверки по спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН).

По-голямата част от проверките – 1473, са на православни храмове, а 397 проверки са извършени на хотели, хижи и други. Целта е да се избегне възникването на инциденти, предвид масовото събиране на хора и използването на открит огън.

От пожарната съобщават още, че ще бъде осигурено дежурство на 92 служители на места със струпване на значителен брой посетители. Осигурена е готовност на дежурните екипи за осъществяване на ефективни пожарогасителни и спасителни действия. Предвидено е дежурство на 32 пожарни автомобила, 1 специален автомобил и 1 линейка с екипи в близост до църкви, манастири и други православни храмове.

Гражданите се призовават да бъдат бдителни при палене на свещи в храмове и домове. Запалените свещи създават значителен риск от възникване на пожар, като същите трябва да се поставят само в специално пригодени за това негорими и защитени от вятър съдове, допълват от пожарната.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *