Ботев Пловдив с класика срещу Берое в "Битката за Тракия" (ВИДЕО)

Ботев Пловдив с класика срещу Берое в "Битката за Тракия" (ВИДЕО)

Ботев Пловдив постигна класическа победа при гостуването на Берое в Стара Загора. „Канарчетата“ победиха своя съперник с 0:3 и поне временно се приближиха само на точка от седмото място, което дава право на бараж за участие в европейските клубни турнири.

Константинос Балоянис откри резултата в 22-та минута. Това стана след бърза контраатака. Берое изпълни ъглов удар, но отбраната на Ботев се справи отлично и Емануел Уме взе топката и след като напредна пусна извеждащ пас към Константинос Балоянис. Останал сам срещу Артур Мота гръкът не сбърка и промуши топката между краката на стража.

Гостите успяха да удвоят след 32 минути игра. Константин Балоянис пласира отлично центриране към Георги Николов, който се откъсна от Карлос Алгара и с глава матира Артур Мота. Домакините имаха претенции, че Алгара е бил фаулиран, но реферът Арсов не сигнализира за фал и голът бе редовен.

Шест минути след подновяването на играта Емануел Уме пусна успореден пас за Георги Николов, който отблизо нямаше как да сбърка и направи резултата 3:0.

В следващия кръг Ботев Пловдив приема ЦСКА 1948, а Берое гостува на Локомотив София.

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *