Борисов: Кирил Петков в прав текст ми каза, че ще падне правителството, ако не вземат София

Борисов: Кирил Петков в прав текст ми каза, че ще падне правителството, ако не вземат София

Кирил Петков в прав текст ми каза, че ще падне правителството, ако не вземат София и сега какво се получава уж прокремълски, уж пропутински –  с тези партии преговарят за мнозинство. Утре имам среща с европейските посланици, този въпрос ще им го поставя. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента по повод преговорите за председател на Столичния общински съвет.

„Последните седмици видяхме новата алтернатива на ПП, „Възраждане“ и БСП. Искам тук да напомня на г-н Петков, че беше петък към 17.30 и ми каза, че ако не бъде избран Терзиев, ще падне правителството. Тогава аз от Самоков призовах ГЕРБ и благодарение на тези гласове, правителството остана като се избра г-н Терзиев“, посочи Борисов.

„Кирил Петков ми каза: „Ако гласувате за Ваня Григорова, това значи гласуваш за Кремъл и Путин“. Сега, ако те гласуват с Кремъл и Путин, тук от трибуната ще ги питам по каква работа стоят в евроатлантическа коалиция„, обяви Борисов.  На въпрос дали ГЕРБ ще подкрепят Борис Бонев за шеф на местния парламент в столицата той отговори: „Вие сериозно ли ме питате? Този човек никога“, подчерта Борисов. Той подчерта, че ГЕРБ са твърда опозиция в София.

Бойко Борисов бе категоричен, че няма да подкрепят бюджета за догодина в този му вид. „Съветвам финансовия министър бързо да си го преправи преди първото четене, за да не се налага да гласуваме против. Има какво да се направи“, каза лидерът на ГЕРБ.  Той обаче уточни, че кабинетът няма да падне заради бюджета, тъй като по думите му последните три години сме били без бюджет. „Това не е нищо ново“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Представете си тези предложения да бяха излезли преди изборите – вдигане на данъците, тези огромни дългове. Не съм съгласен с тези дългове. Нека да взимаме толкова дълг, колкото имаме да връщаме стар. Това е честно към внуците, към младите хора“, каза още Борисов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *