Бойко Борисов: Ако има министри, които не са се справили, при ротацията ще бъдат сменени (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Ако има министри, които не са се справили, при ротацията ще бъдат сменени (ВИДЕО)

„Има ясно разписано споразумение Денков – Габриел, и Габриел – Денков при ротацията. Ако има министри, които не са се справили, при ротацията ще бъдат сменени. Като дойде 6 март ще видите каква ще е ротацията. За мен това, което действа като управление – такъв жесток самоконтрол, това е добре за всички. Според споразумението ще направим анализ на всеки един министър и ако има някой, който не се е справил добре и няма голям напредък, ще бъде сменен“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението му в Бургас. Той нарече спекулации твърденията, че може да стане премиер.

„Във всяка партия има качествени личности. Така търсим най-доброто за Министерски съвет. ДПС обаче още преди време казаха, че не желаят да имат свои представители в правителството“, отсече лидерът на ГЕРБ на въпрос, дали ДПС има качествени хора, които ще намерят място в кабинета след ротацията.

За Шенген

„Имаше малки грешки за Шенген, но истинският проблем, който ни спря, беше този 3-годишен застой и хаосът по границата. Три загубени години. Калин Стоянов мисля, че се справя много добре. С Мария Габриел и Денков направиха много. Ние с Кирил също през двете комисии направихме, каквото можахме. Трябва да благодарим на австрийския бизнес, който инвестира у нас, защото написа отворено писмо до управляващите в Австрия. Изпълнили сме условията, трябва да покажем, че пазим правилно границата“, сподели Борисов.

„Парите, които ще се отпуснат за границата, това, че ще ползваме шенгенската система, помага за борбата с тероризма. Мисля, че чашата е на половина пълна. С общи усилия на държавата, на президента включително, може да направим така, че за няколко месеца да влезем и в сухопътния Шенген. Зависи само от нас“, отсече председателят на ГЕРБ.

За Лукойл

„След като години наред имаха свръхпечалба „Лукойл“, мисля, че проверката е нещо като висша форма на доверие от страна на държавата към тях. От какво се притесняват, ако всичко им е наред? Да не би да са произвели повече горива и да ги изнасят по море, където да ги претоварват. Ни не искаме да обслужваме интересите на Русия, а тези пари да останат в джоба на българина. Нима не е вярно, че години наред ни взимаха по 1 лв. на всеки литър бензин“, попита той.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *