Бойко Борисов към пиара на ПП: Кажи на Кирил, че няма смисъл да идва, приключваме (ВИДЕО)

Бойко Борисов към пиара на ПП: Кажи на Кирил, че няма смисъл да идва, приключваме (ВИДЕО)

„Кажи на Кирил (Петков), че няма смисъл да идва. Вкарах в парламента последното, по което съм поел ангажимент към него. Законът за плажовете и приключваме. Нали ме разбра?“. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към пиара на „Продължаваме промяната“, който слушаше изявлението му пред медиите.

Условието на Борисов

„Ясно и точно – Мария Габриел премиер и външно министерство, което е единственото, което имаме в момента – при нас. Всички министри, областни управители остават при тях“, каза Борисов. Той заяви, че ако това не се случи, няма да има нищо, нито ще има какви преговори да се водят повече.

Борисов не отговори конкретно на въпрос дали ГЕРБ биха разменили външно министерство за няколко други ведомства. „Някой преразказва срещите ни с Кирил Петков, с Асен Василев. Не е това коректният начин да се комуникира с обществото. Имахме различни разговори. Тяхната червена линия е външно“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов отвърна на Николай Денков

След като премиерът Николай Денков заяви вчера, че не желае поста на външен министър, а иска просто гласът на ПП-ДБ да се чува в чужбина, Борисов отвърна: „Денков искал външно министерство, за да се чувате. Не да се чува гласът на България, на правителството, на народа, а му трябвало външно, за да се чува гласът на ПП. А като сте отишли всички министри в САЩ – Василев, Радев, Богданов – чий глас чуват там? Ние как сме се доверили на вас да се чува гласът на правителството? На ПП ли се чува гласът в САЩ, или на правителството?“.

За ситуацията в София

Той коментира и това защо от ГЕРБ подкрепиха подкрепиха кандидата на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров за председател на Столичния общински съвет. „Видяхме, че както в държавата, така и там, те не могат да се справят. Кметът Терзиев не може да направи мнозинство. Дадох пример – аз, когато станах кмет, от 61 общински съветници нямах нито един мой. Всички комисии бяха разпределени и управлявах две години и след това ме избраха пак. Така че след като видяха вчера, че отиваме на избори, а никой няма нужда сега в София да има избори за Общински съвет, защото се клати кметът“, каза Борисов.

„Те седем пъти не можаха. И вчера пак не можаха. Просто партиите взеха решение този ад да се удължи още известно време, белким на някого да му дойде акъла да направи нещо правилно. Щяхме да сме на избори“, каза той. Според Борисов ПП-ДБ-СС се интересуват само от постове и пари.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *