Бойко Борисов: Ако не проявим политическа зрялост, нищо няма да се промени и след 9 юни (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Ако не проявим политическа зрялост, нищо няма да се промени и след 9 юни (ВИДЕО)

„Днес е 2 юни, Денят на Ботев, искам всички да станат и да помълчим в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България“, така започна Бойко Борисов на предизборното събитие на препълнения Античен театър в Пловдив.

„След това, което казаха, аз не бих ги нарекъл гости, защото Манфред Вебер е нашият шеф и ние сме едно семейство. Урсула, двамата с Вебер за първи път са заедно в България и това показва колко е важна България в Централна и Източна Европа. Благодаря ви за това, че когато България бе в най- тежката финансова криза, бяхте до нас и в България не падна нито една банка. Благодаря ви, че с ваша помощ и много работа и усилия от наша страна, бяхме пример за нулева миграция години наред. Вие бяхте тези, които оценяваха нашата работа и дадохте 150 млн. евро. Това трябва да го знаят българите. Българите трябва да знаят, че благодарение на вас само България получи същите средства от ЕС и след излизането на Великобритания. Благодаря, че и по време на ковид кризата бяхте до нас. Благодаря за това, че когато ГЕРБ управляваше България усвояваше 98-99% от еврофондовете, защото имахме прекрасни министри“, каза Борисов.

„Колегите от Възраждане протестират, не знаят за какво. Те искат 3- те години хаос да продължат 4,5,6. Ние трябва да защитим България в следващите години. Лесно е да изкараме 5000 души със свирките тук, 3 години свирихме и в момента след толкова свирене имаме 1% усвояване на еврофондовете или 3,6% от плана за възстановяване. И да ги разменим е същото. Докато свирят, милиардите, които могат да влязат в българската икономиката, стоят. И няма да ги усвоим ако не гласувате на 9 юни с №22. Хубаво е, че европейските избори съвпадат с нашите. Ако не проявим политическа зрялост, нищо няма да се промени и след 9 юни. Вече чух толкова заклинания, толкова самохвални изказвания, че не виждам как ще се случи“, каза още той.

„Хората искат сигурност, искат сигурна Европа, а това става със сигурно, стабилно правителство. Разбирам яростната опозиция, нека свирят, но нека предложат алтернатива. Аз обичам да има конкуренция, но не е важно кой колко свири, а кой решава проблемите. Ние изпълняваме нашите европейски ангажименти и с нашия глас ще направим така, че Европа да се управлява добре в следващите години. Тук е мястото да кажа, че не допускаме Кремъл да се намесва в нашата православна църква. Тя има от 11 века автокефалия и никой не може да плаши българските владици и да се меси в избора на патриарх. Ние не се месим, но няма да позволим и на никой отвън да се меси“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

„Видях, Урсула, че беше на Уембли и ти завидях. Тя гледа Борусия Дортмунд и Реал Мадрид. Искам да знаете с Манфред, че ние в Пловдив изграждаме два стадиона- единият е готов, другият 4- тата трибуна се прави. Пловдивският Ботев е жълто- черен като Борусия Дортмунд и имам само едно неизпълнено обещание – да им направим стадиона го изпълних, но да се играе финал за някоя европейска купа. Да знаете, че по тази тема ще действам. И на Локото като стане 4- тата трибуна и за тях ще направим. Винаги когато се направи голям стадион, се дава на хората да се радват. Който има акъл да оцени дали действащия председател на ЕК, че тук в Пловдив е председателят на най- голямата европейска партия, да си направи сметката, да прецени, да гласува както намери за добре, но ако не иска отново да сме в хаос- това е Урсула фон дер Лайен и №22“, заяви Борисов в обръщението си към симпатизантите на ГЕРБ.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *