"Аз не знам с тези хора как ще си говорим": Бойко Борисов отговори на Денков

"Аз не знам с тези хора как ще си говорим": Бойко Борисов отговори на Денков

„Аз не знам с тези хора как ще си говорим след това“. Това каза Бойко Борисов по повод изказването на премиера в оставка Николай Денков, че Делян Пеевски от ДПС управлява и ГЕРБ.

„Какво ДПС, какъв Пеевски, като те не са участвали въобще в разговорите. Нека Петков да доизкаже всичко, свързано с него и Пеевски. Утре ще си направят коалиция като нищо“, каза още бившият премиер в Народното събрание. Той допълни, че ако това се случи, „ГЕРБ ще бъдем една нелоша опозиция“, предаде bTV.

За Христо Иванов, Борисов каза, че след като той иска да отиде в ЕНП, принадлежността към едно от европейските семейства изисква да водиш такава политика – „в момента финансовата ликвидност на държавата е под заплаха. В държавата бяха изхарчени в последните дни над 2 млрд. А ние като ги харчим всичките пари, губим ликвидността, може и да останем без пари за пенсии. Иванов има редкия шанс, ако иска да е в център дясното, да каже дали е съгласен по този начин да се разходват публичните финанси“, посочи Борисов.

„Клановете се бият“

За акцията на ДАНС в митниците Борисов заяви, че всичко в митниците е било изчегъртано и според него сега там „клановете се бият”. „Масово в последните две седмици се сменят хора. Или са били подплашени от това, което са правили години наред, или действително отвън са им казали, че върви контрабанда”, смята Борисов.

Той заяви, че стои зад назначението на заместник-председателя на ДАНС Петър Петров и той е от ПП-ДБ. „Всички назначения в последните две години са от Продължаваме промяната”, добави лидерът на ГЕРБ. За това, че главният секретар на МВР подаде оставка, Борисов каза, че той е имал винаги неговата подкрепа.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *