Заради загинали американци: САЩ с мощни бомбардировки по цели в Сирия и Ирак (ВИДЕО)

Заради загинали американци: САЩ с мощни бомбардировки по цели в Сирия и Ирак (ВИДЕО)

Централното командване на САЩ заяви, че неговите сили са извършили удари по повече от 85 цели в Ирак и Сирия. Основната цел са били силите на Корпуса на гвардейците на ислямската революция на Иран, съобщи „Гардиън“. Най-малко 18 души са загинали при нападенията. Припомняме, че Вашингтон се закани да отговори на убийството на трима американски войници на 28 януари в Йордания.

„Американските сили са нанесли удари по повече от 85 цели, включително командни и разузнавателни центрове, складове за ракети и безпилотни летателни апарати, както и съоръжения за логистиката и веригата за снабдяване с боеприпаси“, принадлежащи на групировки на милициите и техните спонсори от КГИР“, се казва в съобщение на американското командване. Според информацията са поразени най-малко 26 важни обекта, в които се помещават проирански групировки, сред които и оръжейни складове.

„Американските удари срещу свързани с Иран цели в Ирак и Сирия продължиха 30 минути и очевидно бяха успешни“, заяви говорителят на Белия дом Джон Кърби. Той каза, че са участвали самолети, сред които и бомбардировачи В-1, които са носили повече от 125 прецизно управляеми боеприпаси. Кърби твърди, че иракското правителство е било предварително предупредено за ударите.

По заповед на Джо Байдън

„По мое нареждане американските военни сили нанесоха удари по цели в обекти в Ирак и Сирия, които Корпуса на гвардейците на ислямската революция на Иран използва за нападения срещу американските сили“, заяви американският президент Джо Байдън по повод на въздушните удари на САЩ.

„Днес следобед по мое нареждане американските военни сили нанесоха удари по цели в обекти в Ирак и Сирия, които КГИР и свързаните с него милиции използват за нападения срещу американските сили. Нашият отговор започна днес. Съединените щати не търсят конфликти в Близкия изток или където и да било другаде по света. Но нека всички, които биха искали да ни навредят, знаят това: Ако посегнете на американец, ние ще ви отговорим“, каза още американският президент.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *