Заради лошото време: 130 души, сред които и деца, са блокирани в три влака

Заради лошото време: 130 души, сред които и деца, са блокирани в три влака

Три влака със 130 пътници, сред които и деца, са блокирани от часове на гара Завет заради лошото време. За това сигнализираха зрители на bTV, които чакат часове наред новини. Става въпрос за двата бързи влака София – Варна и пътническия влак от Карнобат за Варна.

Причината – скъсана контактна мрежа върху товарен влак. Аварията е станала в 4:40 ч. сутринта, съобщиха за bTV от НКЖИ. На място е бил изпратен дизелов локомотив, който да се опита да освободи и изтегли товарния влак, но по пътя има паднали и много дървета, както и провиснала контактна мрежа. Изпратена е на място специализирана техника, която да ремонтира контактната мрежа. Едва тогава дизелов локомотив ще може да изтегли влака.

Властите се опитват да организират три автобуса от Карнобат, с които да бъдат извозени пътниците от блокираните влакове. Проблемът е, че Ришкият проход е затворен и се търси алтернативен маршрут.

„Снегът е мокър, натежал е на дърветата и на някои места дърветата са паднали директно на линията, на други клоните опират в контактната мрежа. Да, има деца. Влаковете са под напрежение – отопляват се. Няма опасност от измръзване на пътниците. Нямаме бедстващи пътници на гари или между гари, които да са оставени на студено. Полагат се грижи за пътниците“, коментира пред bTV Емил Симеонов, представител на НКЖИ.

Съветът към пътниците е да стоят във влаковете в купетата и да чакат указания на служителите на БДЖ, които ще им дадат точна информация.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *