Заради изграждането на нова улица: Временно пускат движението през паркинг на МОЛ в Пловдив

Заради изграждането на нова улица: Временно пускат движението през паркинг на МОЛ в Пловдив

Паркингът на МОЛ „Пловдив Плаза“ пред „Техномаркет“ временно е отворен за преминаване на автомобили.  Това стана след успешно приключили разговори на кмета на район „Източен“ Емил Русинов с мениджърския екип на търговския комплекс. Целта е да се улесни придвижването на живеещите в зоната граждани и да се намали напрежението от временната организация на движение, въведена заради строителството на нова пътна инфраструктура.

Преди по-малко от месец – на 26 февруари, беше даден официалният старт на първия етап от изпълнението на проекта за  продължението на ул. „Д-р Георги Странски“ – от ул. „Тодор Гатев“ до сега съществуващата улица. В него е включено изграждането на 200 метра изцяло нова пътна отсечка – с подземна инфраструктура, пътно платно, тротоари, осветление, озеленяване, паркоместа. Средствата за инвестицията в размер на 1,3 млн. лева са осигурени от общинския бюджет.

Заради ускорените строително-монтажни дейности предсрочно вече започна реализацията на втория етап от проекта. Той включва обновяването на пътния участък до ул. „Архимандрит Евтимий“ с полагане на водопровод и канализация.

„Заедно с всички компетентни институции ще следим за изпълнение на временната организация на движение и по възможност ще прилагаме своевременни мерки за намаляване на напрежението в трафика“, коментира директорът на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.

Районният кмет Емил Русинов, който всекидневно следи работата на обекта, е категоричен, че с изграждането на „Д-р Георги Странски“ ще се завърши вътрешният ринг около търговската зона.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *