Започва изпълнението на проекта за улично осветление в Асеновград (ВИДЕО)

Започва изпълнението на проекта за улично осветление в Асеновград (ВИДЕО)

Община Асеновград стартира реалните дейности по подмяната на уличното осветление в града. По този повод, днес – 25.06.24 г., кметът на общината д-р Христо Грудев откри встъпителна пресконференция, на която също присъстваха зам.-кметът инж. Стоян Димитров и представители на фирмата изпълнител, на надзорната фирма, ръководителят и членове на екипа по проекта. Реализирането на идеята ще допринесе за подобряването на градската среда.Започва изпълнението на проекта за улично осветление в Асеновград (ВИДЕО)

Проектът е с наименование „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в системата за външно изкуствено осветление в гр. Асеновград“. Той включва подмяната на 1747 бр. стари натриеви осветители с нови LED осветители и подмяна на още 128 броя електрически табла за улично осветление с нови, които имат вградени компоненти за система за управление и мониторинг. С изпълнението на проекта ще бъде модернизирана системата за външно изкуствено улично осветление. В проектното предложение не се включва парковото осветление. Средствата са осигурени по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ на Националния план за възстановяване и устойчивост. Срокът за реализация на дейностите е 25.02.25 г., а финансовата стойност е в размер на 1 078 679,20 лв. Планирано е строително-монтажните работи да се осъществят през месеците август и септември тази година.

Започва изпълнението на проекта за улично осветление в Асеновград (ВИДЕО)

Чрез подмяната на натриевите осветители с нови LED осветители и въвеждане на интелигентна система за управление и мониторинг, община Асеновград ще повиши енергийната ефективност и ще намали консумацията на електроенергия. Целта е да се намалят и преките финансови разходи на общината, както и да се реагира локално при възникнала авария. Очаква се да се понижат емисиите на въглероден двуокис и не на последно място – да се постигне по-добра визия и по-комфортна градска среда. Гаранционният срок на осветителните тела е 10 години. Ще бъде въведена и иновативната система за димиране, т.е. силата на осветлението ще бъде програмирана спрямо интензивността на автомобилния трафик.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *