Започна ли нова война: Иран атакува Израел с дронове и крилати ракети

Започна ли нова война: Иран атакува Израел с дронове и крилати ракети

Десетки дронове-камикадзе са изстреляни от Иран към Израел. Информацията бе потвърдена както от израелски, така и от американски източници. По-късно стана ясно, че в атаката участват и крилати ракети.

Според различни данни, изстреляните дронове са между 70 и 100, но информацията е твърде различна, за да може да се каже с точност. Израелски източници обявиха, че ще измине известно време докато дроновете достигнат територията на страната. Вече се появиха данни и за втора вълна дронове, изстреляни от Техеран.

По непотвърдена информация САЩ са вдигнали изтребители, които да пресрещнат дроновете над територията Ирак. Припомняме, че вчера Вашингтон потвърди, че изпраща допълнителни сили в региона в очакване на неизбежна иранска атака.

Един от широко разглежданите сценарии за война между Иран и Израел с нападение от страна на Иран беше за комбиниран удар – първо с дронове, които да разкрият слабите места на ПВО защитата на Израел, а после удар с ракети. Буквално малко преди първите новини за атаката, израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди, че Иран е готов да атакува пряко Израел

Съобщава се и за атака от територията на Йемен. За момента обаче, тя не е потвърдена.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *