Заместник-кметът Владимир Темелков се срещна с представители на германския Ландтаг от Долна Саксония

Заместник-кметът Владимир Темелков се срещна с представители на германския Ландтаг от Долна Саксония

Заместник-кметът по дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков представи проектите за дигитализация на oбщина Пловдив, както и условията за образование и чуждестранни инвестиции под тепетата.

„Един от проектите на община Пловдив включва първата по рода си в България единна мобилна платформа за електронно обслужване, предоставяне и заплащане на услуги. След неговата реализация гражданите ще имат възможността по-бързо и лесно да се възползват от голяма част от услугите на община Пловдив, както и при необходимост да изпращат електронни сигнали“, коментира Владимир Темелков.

Той посочи, че основен приоритет е и въвеждането на географска информационна система, която ще спомогне за дигитализирането на всяко едно парче земя. „Друг голям проект, по който се работи в момента, е въвеждането на видеонаблюдение в града, което ще допринесе за сигурността и комфорта на гражданите“, допълни още заместник-кметът.Заместник-кметът Владимир Темелков се срещна с представители на германския Ландтаг от Долна Саксония

„Вече посетихме завода на „Либхер“ в Пловдив и се уверихме, че града и индустриалната зона около него предлагат чудесни условия за инвестиции. Предполагам, че това е причината толкова много чуждестранни фирми да изберат да изградят заводите и компаниите  си тук“, споделиха представителите на немската делегация.

Владимир Темелков допълни, че община Пловдив е в тясно сътрудничество с немските инвеститори и те са прекрасен пример за създаването на успешни високотехнологични модерни заводи. Той подчерта, че градът разполага с много високо ниво на образование в ИТ сектора и това допринася за големия брой кадри, които се реализират успешно в тази професия.

„Икономическата зона на Пловдив е сред най-силните в България и непрекъснато се разраства. Убеден съм, че в лицето на община Пловдив ще намерите сигурен и доверен партньор. Ще се радвам в бъдеще да работим заедно по конкретни проекти“, изтъкна заместник-кметът.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *