Забранено ли е разхождането на кучета в парк "Лаута"? Кметът на "Тракия" с важно уточнение

Забранено ли е разхождането на кучета в парк "Лаута"? Кметът на "Тракия" с важно уточнение

Кметът на „Тракия“ Георги Гатев публикува важно уточнение относно въпроса забранено ли е разхождането на кучета в парк „Лаута“. Ето какво написа той във Facebook:

„Във връзка с публикуваните кадри в социалните мрежи на табели, които указват, че разхождането на кучета в парк „Лаута“ е забранено, искам да внеса следното уточнение за допусната грешка.

Възложих да се изготвят два вида табели: „забранено разхождането на кучета“ и такива, че „собственици на домашни любимци подлежат на санкции, ако не почистват след тях“.

Допусната е била грешка, като са сложени табелите в парк „Лаута“: „Забранява се – разхождането на домашни любимци – кучета“. Те са предназначени само и единствено за детските площадки и игрищата за мини футбол.

Вместо това е трябвало да се сложат в парка, че всеки стопанин на куче подлежи на глоба, ако не изчисти след него.

Извинявам се за допуснатата грешка, която ще бъде коригирана.

Още утре сутринта ще бъдат премахнати всички табели в парк „Лаута“, а след това ще се сложат тези, които са предназначени за там.

Район „Тракия“ винаги е бил приятелски настроен към домашните любимци и ще продължи да бъде така. Ще апелирам и всички собственици да изпълняват своя ангажимент да почистват след кучетата си и да не ги допускат до детски площадки и спортни игрища.

В този мандат ще продължи развитието на местата за домашни любимци, като предвиждаме още специализирани площадки за тях“, уверява Георги Гатев.

 

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *