За празника на българското кино: Безплатна прожекция на четири филма в Пловдив

За празника на българското кино: Безплатна прожекция на четири филма в Пловдив

По повод 109 години от първата прожекция на български филм, Национален филмов център – София кани пловдивчани на 13-и януари в Лъки – Дом на киното от 19:00 часа на прожекция на четири български филма, с които ще бъде отбелязан празника. Прожекции в същия ден и час ще има и в София и Варна. Всички прожекции в инициативата са с вход свободен.

Организаторите са подбрали филми, които безспорно се отличиха с постижения през изминалата 2023-та година на фестивалите за игрално кино „Златна роза“ и документално и анимационно кино „Златен ритон“. Ще видим филмите: „Следа“ –  награда за анимационен филм „Златен ритон“ 2023; „Тихо в снега“ – награда за късометражен игрален филм „Златна роза“ 2023;

„Киноекстремисти“ – документален филм, награда на Националната филмотека в рамките на фестивала „Златен ритон“ 2023;  „Обезличаване“ – награда за дебют за анимационен филм „Златен ритон“ 2023.

В честването на празника ще се включат в София: Филмотечно кино „Одеон“, Културен център Г8, Евросинема, Сцена „Дерида“. В Пловдив – Lucky, Дом на киното, във Варна – ФКЦ, а в кино „Влайкова“ ще се прожектира „Търси се съпруг за мама“, с който ще бъде отбелязан 80-годишния юбилей на неповторимата Цветана Манева.

Не пропускайте възможността да си припомните стари класики, но и да видите новото българско кино, с вълнуващи сюжети, емоционални актьорски превъплъщения и силно операторско майсторство!

Партньори: СБФД, Българска Национална Филмотека, Столична община, винарска изба „Харалампиеви“ 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *