В Асеновград отбелязват Международния ден на йогата

В Асеновград отбелязват Международния ден на йогата

Асеновград ще отбележи Международния ден на йога. Точно в 07:00 ч. на 21 юни в Градския парк – до бившето Лятно кино ще се проведе балансирана йога практика на открито. Асаните ще включват загряване на всички стави.

По традиция ще бъдат изпълнени 12 цикъла „Слънчев поздрав“. А за финал – дихателни практики, чрез които да се запази акумулираната жизнена енергия (прана). „Сурия“ (слънце) и „намаскар“ (поздрав) е както самостоятелно завършена практика, така и една от най–често използваните в йога практиките комбинации от движения за загрявка на тялото. Включва 12 пози, изпълнявани последователно, в съчетание с дъха.

Позите генерират прана, фина енергия, която активизира физическото тяло. Изпълняването им в балансирана, ритмична последователност, отразява ритмите на вселената: 24-те часа на денонощието, 12-те зодиакални фази на годината и биоритмите на собственото ни тяло. Чрез практиката Слънчев поздрав едновременно се хармонизира тялото, дишането и съзнанието. В същия час (07:00 ч.), но на сцената на площада също ще се проведе практика по повод Международния ден на йога. 108 пъти ще бъде изпълнен Поздрава към Слънцето. Гарантирано е вдъхновяващо и удовлетворяващо изпитание за тялото, волята и духа. Всеки желаещ ще може да се включи според физическите си възможности или времето, с което разполага. Ще има осигурени ограничен брой постелки, ако имате своя – може да я вземете със себе си.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *