Уникални кадри от дрон показват докъде стигна пробивът под гарата в Пловдив (ВИДЕО)

Уникални кадри от дрон показват докъде стигна пробивът под гарата в Пловдив (ВИДЕО)

Нови кадри, разпространени в YouTube канала на SSC Bulgaria, показват напредъка по пробива под Централна гара в Пловдив.

Строителните дейности в момента са концентрирани в северната част на обекта. Основната работа е съсредоточена върху подхода към автомобилния подлез на „Васил Априлов“. Заради строително-монтажни работи до 11 април за движение на превозни средства бе затворена и ул. „Доктор Никола Ковачев”. Входът на улицата откъм бул. „Васил Априлов” е затворен  на предишен етап от изпълнението на проекта за пробива, но сега автомобилите няма да могат да влизат и откъм ул. „Кавала”. В момента в зоната се извършват дейности по преминаването на подземната инфраструктура. Очаква се до края на август всички дейности в зоната от северната страна на пробива да приключат, а до края на годината да бъде пуснат и пробива.

От юг, в посока към бул. „Македония“, строителите вече правят изкопите на пробива. Готови са трети и четвърти блок, и остава да се направят първи, втори и шести блок от конструкцията. После основният корпус ще се бетонира и след това ще бъдат възстановени пътните и железопътните настилки.

От строителната фирма поеха ангажимент, че до 25 август ще бъде възстановено изцяло кръговото движение пред Централната железопътна гара. През септември се очаква да се пуснат за движение новите локални платна на бул. „Васил Априлов“, след като са приключили дейностите по изместванията и направата на новите инженерни мрежи по тях.

Самият тунел под гарата е с дължина 550 метра, с рампи от двете страни по 110 метра. Под земята ще има две спирки на автобусния транспорт. Съоръжението ще има интермодален характер и гражданите ще могат да използват вътрешно градския транспорт, жп гарата и близките автогарите.

Кадри: SSC Bulgaria

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *