Табелки с „вълшебни фрази“ и къщички за книги „кацнаха“ в Куклен (СНИМКИ)

Табелки с „вълшебни фрази“ и къщички за книги „кацнаха“ в Куклен (СНИМКИ)

По случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност бяха изработени табели с Вълшебни фрази и Библиотеки на открито (къщички за книги) в Куклен. „Вълшебните фрази“ ще радват  децата и учениците от ДГ „Приятели“, СУ „Отец Паисий“ и детската ясла.

Външните библиотеки освен в общинския център ще бъдат монтирани по една във всяко едно населено място. Новата придобивка е съвместна идея на община Куклен и местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица. Табелки с „вълшебни фрази“ и къщички за книги „кацнаха“ в Куклен (СНИМКИ)

„Искаме да напомним на хората колко е важно да четат книги в такава ера, където технологиите са доста напреднали и всеки втори използва телефони, и вече книгите са позабравен метод за информиране. Надяваме се нашите съграждани да оценят тази инициатива и да се включат в нея“, споделят инициаторите.Табелки с „вълшебни фрази“ и къщички за книги „кацнаха“ в Куклен (СНИМКИ)

Инициативата „Къщички за книги“ цели по интересен и забавен начин да се насърчи интереса към книгите, грамотността и да стимулира любовта на децата към четенето, да го направи интересно, провокативно, вдъхновяващо и да отвори съзнанието им към света на книгите. „Зелени библиотеки“ помагат за насърчаване на четенето от ранна детска възраст, за общуване
и привличане на нови читателски публики.Табелки с „вълшебни фрази“ и къщички за книги „кацнаха“ в Куклен (СНИМКИ)

Община Куклен благодари за съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, на фирма Брайт 2000, на  Димитър Еленов, на  Владимир Гошев и на  Ангел Иванов.

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *