Сухопътни войски с висока оценка в многонационалното учение „Combined Resolve 24-02“

Сухопътни войски с висока оценка в многонационалното учение „Combined Resolve 24-02“

Българските военнослужещи от Сухопътните войски се представиха отлично в многонационалното учение „Combined Resolve 24-02“, което се проведе в базата на САЩ в Германия – Хохенфелс. В него участваха щабни офицери и механизирана рота от 4-и механизиран батальон, от състава на 5-о бригадно командване – Плевен. На церемонията полковник Риакрдо Търнър – командир на 4-а бойна тактическа група от 101-ва въздушно-десантна дивизия от армията на САЩ, и подполковник Рийд Маркъм – командир на 2-ри десантен батальон от бойната група, се срещнаха с българските военнослужещи, участвали в учението.

Полковник Търнър благодари на целия личен състав за отдадеността, професионализма и неуморния труд, който са положили и оцени действията им като отлични. Той награди военнослужещи от Сухопътните войски  със знак на 4-а бойна тактическа група.

Подполковник Маркъм изказа своята изключителна благодарност и гордост от съвместната работа по време на учението, което се проведе в тежки метеорологични условия, в изключително динамична тактическа обстановка, при която българският офицер в щаба на батальона и военнослужещите от механизираната рота изпълниха успешно всички поставени задачи.

От името на командира на 5-о бригадно командване, в знак на признателност за съвместната работа, капитан Георги Вълканов връчи плакет на  командването на полковник Търнър, подполковник Маркъм и на заместник-командира на 2-ри десантен батальон майор Джошуа Келбах.

 

 

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *