Ще се превърне ли кино "Космос" в център за култура и изкуство?

Ще се превърне ли кино "Космос" в център за култура и изкуство?

Един от акцентите в програмата за култура на Костадин Димитров – кмет на Тракия и кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив,  е реализацията на проекта за кино „Космос“ Това е важен приоритет, който ще осъществим, за да може Пловдив да има нов и модерен многофункционален център за култура по всички съвременни стандарти, както и оформяне на модерно, наситено с активности градско площадно пространство.Ще се превърне ли кино "Космос" в център за култура и изкуство?

Костадин Димитров подчерта работата, свършена до момента от заместник-кмета по култура на Пловдив Пламен Панов. „Съзнаваме ясно, че Кино „Космос“ е ключов обект за последващото развитие на културния живот в града, особено и предвид заявката, която даваме, че бюджетът за подпомагане на творците в града ще продължава да расте. На Пловдив със сигурност му трябва още едно сценично пространство за изява на културната общност”, заяви от своя страна най-успешният заместник-кмет на Пловдив в този мандат.

И Костадин Димитров, и Пламен Панов са на мнение, че киното е ключов приоритет и заради огромната енергия, която това изоставено (за съжаление) пространство генерира покрай титлата Европейска столица на културата. Ключово е и заради хората, които преди години го спасиха от събаряне и превръщането му в паркинг.Ще се превърне ли кино "Космос" в център за култура и изкуство?

„Заедно с кмета на район „Централен” Георги Стаменов активно работихме с проектантския екип, а през октомври, 2022 г. представихме публично завършения технически проект и днес той е един от безспорните проекти, които гражданите на Пловдив искат да се случат. Положихме и усилие да уважим автентичната идея на арх. Чинков.  Към настоящия момент, проектът е съгласуван с всички инстанции, с действащо разрешение за строеж и изготвена документация за обявяване на обществена поръчка.  Нужна е само воля някой да натисне копчето, а аз знам и гарантирам, че г-н Костадин Димитров ще го направи”, заяви категорично Пламен Панов и призова:

„За да се случи това, на 29.10. може да ни подкрепите с  № 7 в бюлетините за кмет, кмет на район и Общински съвет.  Ако прецените, че съм направил добри неща за града, сектора и гражданите, може да ме подкрепите с лична преференция в листата за общински съветници  123”.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *