Стана ясно кога затварят за движение Бетонния мост

Стана ясно кога затварят за движение Бетонния мост

Очаква се Бетонният мост да бъде затворен за движение в края на март или началото на април. Това съобщи заместник-кметът на община Пловдив инж. Тошо Пашов. Той увери, че това ще стане едва след пускането на трафика по Модър-Царевец, който се очаква дотогава да бъде напълно завършен.

От община Пловдив са провели миналата седмица среща в Министерството на транспорта, на която е присъствал министър Георги Гвоздейков, заместник-министри и представители на НКЖИ. На нея е решено проектът да бъда преработен, като в анекса категорично да бъде записано, че ремонтът ще отнеме не повече от 6 месеца. Очаква се анексът да бъде подписан до края на януари. Така през февруари от НКЖИ могат да получат разрешение за строеж, след което са длъжни да уведомят официално Турция, че ще бъдат спрени влаковете по направлението София – Истанбул. По този начин се очаква в края на март, началото на април да бъде преустановено движението по Бетонния мост и да започнат същинските ремонтни дейности.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров увери, че именно в същия срок ще приключи изцяло изграждането на пътната връзка Модър – Царевец. Той уточни, че е провел многократни срещи с изпълнителите на проекта, с представители на ВиК и НКЖИ и е получил уверение, че това ще се случи именно в този срок.

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *