По програма на МОН: Пловдив кандидатства за нови ясли и училища

По програма на МОН: Пловдив кандидатства за нови ясли и училища

Община Пловдив кандидатства с 9 проекта за образователна инфраструктура. Документите са по нова програма на МОН, съобщи кметът Костадин Димитров.

Администрацията предвижда изграждането на три нови ясли. Те са в „Северен“ зад училище „Пейо Яворов“, която ще е за 4 нови групи, в „Тракия“ зад „Акваленд“ за 8 групи и в „Южен“ до затвора, обясни заместник-кметът по образование Владимир Темелков.

Предвиждат се и три нови училища в Пловдив. Това са дългоочакваната сграда на Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“, която ще бъде изградена на отредения отпреди години парцел край хотел SPS, нов гимназиален корпус за СУ „Патриарх Евтимий“ в парцел зад Мол Пловдив и за втора сграда за ОУ „Княз Александър I“.

Владимир Темелков уточни, че предишната поръчка за „Княз Александър I“ е прекратена, като от вече отпуснатите 5 милиона, 3 милиона ще се прехвърлят за физкултурен салон на ОУ „Яне Сандански“. От трите проекта, най-сериозен е този на новата сграда на МГ, като включва и училищен кампус. Това обаче ще се случи на следващ етап, като първоначално трябва да се изгради училищната сграда и физкултурния салон.

Общата стойност на проектите за училищата е 22,5 милиона лева. Документите са подадени в срок, който беше до 10 януари, като се очаква отговор да има до 60 дни.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *