След обрат: Локомотив Пловдив с важен успех в Кърджали (ВИДЕО)

След обрат: Локомотив Пловдив с важен успех в Кърджали (ВИДЕО)

Локомотив Пловдив постигна важен успех като гост на Арда. Победата дойде след пълен обрат в Кърджали.

Домакините поведоха в резултата още в 5-ата минута. Мартин Паскалев върна топката по неудобен начин към Динко Хоркаш. Вратарят се опита да изчисти кълбото, но я прати право в Абубакар Тунгара, който впоследствие нямаше как да пропусне на празна врата.

11 минути по-късно Локомотив Пловдив можеше да изравни. Футболист на пловдивските „железничари“ изпълни статично положение. Защитата на Арда не успя да изчисти добре топката и след разбъркване Мартин Райнов я прати в мрежата, но попадението бе отменено заради засада. В 31-ата минута още един гол на Локомотив бе напът да бъде отменен. Евандро центрира в наказателното поле и намери Бабакар Дион, който от границата на вратарското поле прониза вратата на Анатолий Господинов. След дълго преглеждане със системата ВАР, попадението бе признато.

Така почивката дойде при резултат 1:1. Второто полувреме започна равностойно и се развиваше така до 70-ата минута. Тогава бившият футболист на гостите и настоящ защитник на домакините Пламен Крачунов скочи на шпагат в наказателното поле, но с вдигната ръка, която спря центриране на Локомотив и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Евандро и хладнокръвно я прати в центъра на вратата, докато вратарят на домакините се хвърли встрани и така пловдивчани направиха обрата пълен.

Така Локомотив Пловдив вече има 41 точки, като е на едва 4 от върха, но отборите пред „железничарите“ са с по-малко изиграни срещи. В следващия кръг „черно-белите“ приемат Хебър. Мачът е на 24 февруари, събота, от 12,45 часа на Лаута.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *