След като гласуваха против кабинета на ГЕРБ: Атанас Атанасов се чуди защо Борисов не подкрепя втория мандат

След като гласуваха против кабинета на ГЕРБ: Атанас Атанасов се чуди защо Борисов не подкрепя втория мандат

Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи техническо правителство. Такова мнение изказа един от лидерите на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

В предаването „Лице в лице“ по bTV той заяви, че президентът Румен Радев е готов да подпомогне процеса за излизане от кризата, но за него е важно да види дали ще се осигури достатъчно подкрепа за предложенията на коалицията. Вчера нейни представители бяха при държавния глава, като обявиха, че предлагат антикорупционни закони и решения. Ако около тях се обединят достатъчно депутати, то впоследствие би могло да има правителство. Затова от формацията поискаха отсрочка от Радев преди връчването на втория мандат.

Още: Съдебна реформа преди правителство предлага ПП-ДБ, това може да отнеме 3 месеца

Готовност за разговор, но не и за подкрепа, вече обявиха от ГЕРБ-СДС. Атанасов обаче не може да разбере защо партията на Бойко Борисов категорично не желае да подкрепи втория и третия мандат. „Управлението на държавата не са прищевки“, каза той, като уточни, че има промяна в политическата обстановка, след като ПП-ДБ са се оказали втора по численост сила в парламента. Той иска да види как ще протекат първите срещи в парламента по повод предложенията, но посочи, че политиците трябва да се съобразяват с волята на хората, а 2/3 от гласоподавателите не искат нови избори. Припомняме, че от ПП-ДБ не подкрепиха първия мандат на ГЕРБ, които предложиха правителство с премиер Росен Желязков.

От страна на ПП-ДБ в тези срещи ще участват Божидар Божанов, Надежда Йорданова и Людмила Илиева. Като евентуален кандидат за премиер в техническо правителство Атанасов вижда измежду „бивши конституционни съдии, дипломати, преподаватели“.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *