След 2-годишна пауза: Фестивалът “С деца на тепе” се завръща в Пловдив

След 2-годишна пауза: Фестивалът “С деца на тепе” се завръща в Пловдив

На 14 септември, след 2-годишна пауза, фестивал “С деца на тепе” се завръща в Града на тепетата. Организаторите обявиха отворена покана за изложители и участници в програмата от сцена. Всеки желаещ да се включи, може да попълни регистрационната форма в сайта на едноименната фондация.

Темата на предстоящото издание на фестивала е „Приключение в зеления град: Детски фестивал с деца на хълма“. Тази тема подчертава централната роля на децата в събитието, което насърчава участието и ангажираността на младите посетители. В съответствие с това ще бъдат представени различни работилници, активности и спортни занимания, насочени към подобряване на физическото здраве и осъзнаване на необходимостта от устойчив начин на живот. Програмата ще съчетава елементите на забавление, зелена култура и детско участие, като така ще се акцентира върху устойчивостта и опазването на околната среда.  “Фестивалът ще се проведе на открито на любимо място за пловдивчани – хълм Бунарджика, който предлага обширно открито пространство за разполагане на различни зони и дейности за всички деца и техните семейства. “С деца на тепе” се фокусира върху темите за развитие на зелените пространства в градска среда и опазването им, чрез изграждане на култура и чувство за принадлежност.”, казва Маргарита Стоичкова, основател на Фондация “С деца на тепе”.

Другите теми на фестивала, спрямо които ще бъдат оформени и зоните на събитието, са: „Образование и култура“, „Спорт и здраве“, “Забавление” и „Вкусно тепе“. Те обхващат различни аспекти на личностното и социалното развитие, като насърчават децата да се учат чрез игра и придобиване на опит в различните сфери. По този начин фестивалът цели да създаде приобщаваща и разнообразна среда, която насърчава любопитството, креативността и чувството за социална отговорност сред участниците. Родителите са активно включени в активностите за пълноценно семейно изживяване.

Повече за фестивала:

Фестивал „С деца на тепе“ е уникално събитие, което съчетава образование, култура, спорт и забавление в рамките на един ден. Той предоставя възможност на семейства с деца на възраст между 3 и 16 години да участват в различни дейности, които насърчават тяхното интелектуално, творческо и физическо развитие. Фестивалът има за цел да вдъхнови младите умове, като същевременно ангажира активно родителите в процеса.

За трите си предишни издания фестивалът привлече над 10 000 посетители и даде поле за изява средно на 30 изложителя във всяко издание. Богатата артистична програма традиционно включва разнообразен набор от работилници, спортни дейности, артистични представления и демонстрации.

Фестивал “С деца на тепе”2024 се осъществява с подкрепата на Фондация “Пловдив 2019”

Партньор на събитието е Район „Централен“, Община Пловдив.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *