Слави Трифонов за Навални: Има такива хора - дори и мъртви, са опасни за всяка самозабравила се власт (ВИДЕО)

Слави Трифонов за Навални: Има такива хора - дори и мъртви, са опасни за всяка самозабравила се власт (ВИДЕО)

„Винаги съм казвал, че силата е в истината. И когато си на страната на истината, няма как да си от страната на губещите. Все едно дали си жив или мъртъв, с истината на своя страна винаги си победител“. Това написа на профила си във Facebook Слави Трифонов по повод смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални.

„Трети ден руските власти крият тялото на Алексей Навални. Това могат. Но няма как да скрият идеите и думите. Има такива хора – дори и мъртви, са опасни за всяка самозабравила се власт“, написа още лидерът на „Има такъв народ“.

Още: Алексей Навални почина в наказателната колония в Русия (ВИДЕО)

„Аз познавах един от тях. Само след няколко дни ще се навършат 9 години, откакто беше застрелян Борис Немцов. Човек, който също казваше, че силата не е в Бог, а в истината. И още, казваше: “Всеки решава сам за себе си дали да рискува или не. Мога да говоря само за себе си – аз съм щастлив, че мога да казвам истината, да бъда себе си и да не пълзя пред жалката крадлива власт. Свободата струва скъпо”, написа още Трифонов, като помести част от интервюта си с Немцов през 2002-а година.

Кой беше Борис Немцов?

Борис Немцов беше яростен противник на руския президент Владимир Путин. Той се издигна в руската политика през 90-те години на миналия век. Той беше вицепремиер по време на президентския мандат на Борис Елцин и беше смятан за негов вероятен наследник. След идването на Путин обаче Немцов беше изтласкан в периферията. Така той се превърна в редовен критик на Кремъл, разобличител на корупцията и противник на руската атака в Източна Украйна през 2014 г.

На 27 февруари 2015 г. Немцов беше застрелян на метри от Кремъл. Това се случи едва няколко дни преди да оглави протест срещу войната. Петима мъже от чеченски произход бързо бяха арестувани и осъдени за убийството му, но официалното разследване остави без отговори основните въпроси: кой е поръчал покушението и защо?

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *