"Селски тарикатлъци, красивото лице на мафията, жал ми е за нея": Предсрочните избори изглеждат неизбежни (ВИДЕО)

"Селски тарикатлъци, красивото лице на мафията, жал ми е за нея": Предсрочните избори изглеждат неизбежни (ВИДЕО)

Предложеният състав на кабинет днес не е съгласуван с преговорния екип на ПП-ДБ. Това е приет състав на ГЕРБ-СДС без да е съгласуван с нас. Немалка част от номинираните за министри не са давали съгласието си да участват в кабинета, включително и аз. Подготвил съм декларация, с която заявявам, че не искам да бъда номиниран в състава на този Министерски съвет. Това заяви Николай Денков, който заедно с партийния актив на коалицията ПП-ДБ подчертаха категорично, че не са давали съгласие за участие в този състав на правителство, обявен от Мария Габриел.

Пресконференцията, която дадоха показа категорично, че разривът между доскорошните партньори изглежда необратим и следват предсрочни парламентарни избори. По време на брифинга се чуха остри думи както по адрес на Мария Габриел, така и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Имах доверие на Габриел, днес то беше загубено. Тя се поддаде на натиск на Борисов и на Пеевски предполагам. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. Габриел показа, че няма качествата да бъде премиер. Жал ми е за нея, каза Петков. За Борисов ме е срам, защото нито веднъж не се появи да преговаря с нас, не вдигаше телефоните, той използва 4 жени, криейки се зад тях. Вълкът козината си мени, но нрава не. Борисов избра може би своята дружба с Пеевски пред България, каза още Петков.

Бяхме добронамерени, каза Атанас Атанасов, съпредседател на ДБ. Има риск Радев да участва в нарушаване на конституцията. Призоваваме господин Радев да оттегли указа си, добави Атанасов.

Аз съм вписан като министър в кабинет без да е дал съгласието си. Това е акт или на наглост, или на безпардонност, или на безобразие, който един човек, който иска да стане премиер, не може да си позволи“, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев. Вместо красивите думи от Европа, посочи Василев, видяхме селски тарикатлъци. „Това е поругаване на всичко, за което ние се борим като правова държава“, каза още той и определи Мария Габриел като „може би най-новото и най-красивото лице на мафията в България“.

Правеха се опити разговорите да бъдат взривени. Днес ние се разделихме с Габриел и с преговорния екип без ясно съгласие. Ние нямаме подписано споразумение, обяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов. Те прекъснаха преговорите днес без никакво основание, добави Иванов.

Наблюдаваме тежко нарушение на конституцията, заяви Андрей Славов. Недаването на съгласие за министри е тежко нарушение. В МП направихме всичко възможно да имаме изцяло нов закон за съдебната власт и такъв имаме. Очевидно за мен е нежеланието на ГЕРБ и ДПС в това НС да се пристъпи към гласуване и приемане на този закон за съдебната власт, убеден е Славов. Подписал съм декларация за отказ от включване от проектосъстава на Министерски съвет. Ние не сме давали съгласието си да участваме в правителство с мандата на ГЕРБ, добави Славов. Андрей Цеков е категоричен, че никога по никакъв повод не е търсено неговото съгласие да бъде включен в предложения състав на кабинет. Катя Панева също заяви, че не е разговаряла с Габриел.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *