Ремонтират общежитията на Техническия университет в Пловдив

Ремонтират общежитията на Техническия университет в Пловдив

Първата стъпка за нова сграда на Математическата гимназия в Пловдив е направена. Общината спечели финансиране в размер на 7.5 милиона лева за проекта и подкрепата за него ще продължи. Днес председателят на Парламентарната комисия по образование Красимир Вълчев посети Пловдив и огледа терена, отреден за престижното училище. Той бе посрещнат от Костадин Димитров, ресорния заместник-кмет Владимир Темелков и народните представители от ГЕРБ Десислава Трифонова и Радомир Чолаков, като всички заедно посетиха терена в район „Тракия“, отреден за гимназията.

Костадин Димитров припомни, че от 1984 година се говори за нова сграда на Математическата гимназия. „Нашите талантливи деца заслужават да учат в модерно училище. Мотивирани сме проектите да се случат“, заяви кметът на Пловдив.Ремонтират общежитията на Техническия университет в Пловдив

Община Пловдив привлече 33,5 милиона лева за образователна инфраструктура в рамките на Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2024 – 2027 г. на Министерството на образованието и науката. Три учебни заведения, две детски ясли и пристройки на други две детски ясли са одобрени за финансиране. Сред тях е чаканата десетилетия нова сграда на Математическата гимназия, както и нова детска ясла в район „Тракия“.

Ремонтират и общежитията на ТУ-София, филиал Пловдив

Днес бе даден старт и на ремонта на студентското общежитие на филиала в града на Технически университет-София. Те бяха приветствани от директора доц. Никола Шакев, както и от председателите на Студентски съвет Гергана Иванова и на домовия съвет Иван Палешников. „Това общежитие е много важно, както и целия филиал на Технически университет. Пловдив е района с най-голям технически и индустриален потенциал, затова този проект трябваше да получи финансиране, потребностите на бизнеса и индустрията в региона го изискват“, каза Красимир Вълчев.Ремонтират общежитията на Техническия университет в Пловдив

На събитието присъстваха още заместник областния управител инж. Атанас Ташков, заместник-кмета по „Образование, бизнес развитие и европейски политики“ Владимир Темелков, кметовете на районите „Централен“ и „Тракия“ – Георги Стаменов и Георги Гатев, както и много студенти.

Пловдивският филиал на Технически университет-София спечели проект по програмата на Министерство на образованието и науката за „Саниране, ремонт и обзавеждане на студентски общежития“. Висшето учебно заведение ще получи 10 милиона лева за обновяване на 15 етажната сграда на бул. „Санкт Петербург“ в Пловдив. Общежитието, някога собственост на Академията за обществени науки и социално управление /АОНСУ/ е построено през 1983 година и от тогава в сградата са извършвани само козметични ремонти.

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *