Румен Радев: Подкрепям Главчев в избора му за който и да е министър

Румен Радев: Подкрепям Главчев в избора му за който и да е министър

„Мисля, че изчерпахме този въпрос. Вече заявих, че напълно ще подкрепя г-н Главчев за който и да било министър, защото отговорността е негова“, каза Румен Радев по време на събитие, посветено на 40-ата годишнина от българската експедиция на връх Еверест.

„Нека да благодаря и да поздравя народното събрание и политическите партии за това, че най-после се вслушаха в моите призиви за аварийни мерки за прекратяването на отлива от армията и взеха решение за увеличаване на заплатите на военните“, отбеляза още той.

Той обаче отправи още един призив към народните представители. „Аз съзнателно изчаках истерията за „Боташ“ да стигне своя апогей, за да се види ефекта от некомпетентното и лицемерно отношение към една сложна и важна за нашата енергийна сигурност материя. Призовавам депутатите да проверят защо капацитетът по този договор остава неизползван“, поясни държавният глава.

Румен Радев припомни, че по време на служебния премиер Гълъб Донев не е имало газ – единствено 1 млрд. кубически метра газ от Азербайджан. Това е наложило вноса на втечнен газ в размер на още 2 млрд. кубически метра, за да се попълнят нуждите на страната.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *