Румен Радев: Не е ли странно премиер да сменя мнението си през ден?

Румен Радев: Не е ли странно премиер да сменя мнението си през ден?

„Не е ли странно министър-председател да си сменя мнението през ден и през ден да сменя министри“. Това заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев.

От думите му стана ясно, че той няма да утвърди с указ новите министри поне до петък, когато вика на разговор служебния премиер. „В петък ще поканя г-н Главчев, за да обсъдим неговите предложения, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии. Досега аз не съм назначавал такива в служебен кабинет“, посочи още той. Президентът коментира, че е невъзможно според Конституцията да има „вот на недоверие“ срещу служебен кабинет, предаде bTV.

На 15 април служебният премиер Димитър Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предложението до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов.

Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите, от друга.

А вчера стана ясно, че Главчев предлага още една персонална смяна в състава на служебния кабинет – Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. В предложението си до президента Румен Радев служебният премиер посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *