"Решен е на всичко": Осъден на доживотен затвор полицай се барикадира в дома си в Пловдив

"Решен е на всичко": Осъден на доживотен затвор полицай се барикадира в дома си в Пловдив

Венцеслав Караджов, който беше осъден на доживотен затвор за убийството на родителите си с окончателно решение на ВКС, отказва да се предаде. Той се е барикадирал в дома си на ул. „София“ в Пловдив и е решен да не излезе.

Мъжът е въоръжен. В същата къща бяха убити родителите му. Адвокатът му Зоя Тошкова опита да го убеди да се предаде на органите на реда. „Той започна да се сбогува с мен, благодари ми, че съм го защитавала, че било чест за него и каза, че няма да лежи невинен в затвора. Молих го да не стават ексцесии, да не загинат невинни хора. Той каза, че след като всички са се постарали да го изкарат виновен, вече няма пред какво да се спре. Каза „не съм невъоръжен“, че се бил приготвил като Рамбо в къщата си. Какво точно конкретно има – не мога да кажа“, коментира Зоя Тошкова, цитирана от bTV.

Районът около къщата на бившия полицай Венцислав Караджов е отцепен от тежковъоръжени полицаи, жандармерия, като има още линейки и пожарни. Малко преди 22:00 часа дойдоха и барети от София, които да се включат в операцията. На място има и психолози, за да го убедят да излезе. В близост до дома му има детска градина. В радиус от няколкостотин метра не се допуска никой. Блокадата започва още от болница „Каспела“ и 4-то ДКЦ. Журналистите също не са допускани близо до къщата.

bTV научи, че преди да се барикадира мъжът е разговарял със сина си и му е казал да не се прибира в дома си. След това е махнал електронната си гривна и е отишъл в бащината си къща.

През 2016 г. откриха майката и бащата на Венцеслав Караджов Цветан и Божура мъртви в дома им. Венцеслав Караджов беше задържан през 2016 г по подозрение, че е убил родителите си. Дълго време разследващите не можеха да открият преки доказателства за съпричастността му към тежкото престъпление, а самият Караджов категорично отричаше и твърдеше, че е невинен. Подозренията върху него се засилиха, след като стана ясно, че имал тежък конфликт и имотен спор с родителите си.

Венцеслав Караджов е бивш служител на икономическата полиция. Мъжът е под домашен арест от февруари тази година. Днес Висшият касационен съд е потвърдил присъдата му – доживотен затвор. Това е последната инстанция и присъдата не подлежи на обжалване.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *