Ремонтираха най-широката улица в Брестник, изграждат подпорни стени в Храбрино (ВИДЕО)

Ремонтираха най-широката улица в Брестник, изграждат подпорни стени в Храбрино (ВИДЕО)

Пореден инфраструктурен проект в община „Родопи“ вече е готов. Кметът Павел Михайлов заедно с кмета на село Брестник Кръстю Чунчуков, прерязаха лентата на обновената улица „Райко Даскалов“.Ремонтираха най-широката улица в Брестник, изграждат подпорни стени в Храбрино (ВИДЕО)

Отсечката е най-широката улица в селото. Тя е с подменена асфалтова настилка, с нови тротоари и бордюри. „Райко Даскалов“ е 8 улица в Брестник, която успяхме да ремонтираме от началото на мандата ми като кмет на община „Родопи“. Брестник се променя към по-добро, четири години работихме заедно с хората и това се вижда. Още по-силно съм мотивиран и амбициран и ще продължа в тази насока“, коментира кметът Павел Михайлов по време на церемонията.Ремонтираха най-широката улица в Брестник, изграждат подпорни стени в Храбрино (ВИДЕО)

Той откри и началото на строителните дейности за изграждането на 3 подпорни стени в коритото на река Пепелашка в Храбрино.
По проекта общината работи повече от две години, а средствата от близо 2 милиона лева са отпуснати от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.Ремонтираха най-широката улица в Брестник, изграждат подпорни стени в Храбрино (ВИДЕО)

„Проектът предвижда да бъде изградено предпазно съоръжение от двете страни на речното корито за укрепване на брега. Стената на улица „6-та“ ще бъде двустранна, с височина от един метър до 2.5 метра и обща дължина 132 метра. Ще бъде построена подпорна стена на реката и от северозападната страна на моста, попадаща в кв.12 с дължина 144 метра“, обясни кметът Павел Михайлов.Ремонтираха най-широката улица в Брестник, изграждат подпорни стени в Храбрино (ВИДЕО)

Изграждането на подпорните стени е крайно наложително, за да се укрепят разрушените и компрометирани части на вече съществуващите съоръжения и свлечените земни маси. Предвидена е и цялостна реконструкция на съществуващия праг на реката и изграждане на нов рибен проход.Ремонтираха най-широката улица в Брестник, изграждат подпорни стени в Храбрино (ВИДЕО)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *