"Реформата е в ход": Пенсионират директорите на 14 детски градини в Пловдив

"Реформата е в ход": Пенсионират директорите на 14 детски градини в Пловдив

Реформата в детските градини е в ход. Община Пловдив започва процедура по прекратяване на трудовите правоотношения на директорите, които са в пенсионна възраст. Всеки един от тях ще бъде изпратен с почести и благодарности в официална церемония. Това обяви на страницата си във Facebook заместник-кметът на Пловдив Владимир Темелков. Той изказа сърдечни благодарности на всички директори, отдали живота си в сферата на образованието.

„Бих желал да се даде път на млади, способни, заредени с нова енергия директори, научили много от предшествениците си, с управленски педагогически познания и умения. Да, научени кадри за директори няма, нямаме и училище за директори, но разполагаме с прекрасни и високо мотивирани специалисти. Ще бъдат обявени конкурси за директори на 14 детски градини. Целта е подборът за длъжността „директор“ да осигури специалисти с административни, управленски и педагогически познания и умения, които имат амбицията да развиват качествено предучилищно образование, отговарящо на потребностите на обществото и европейските образователни изисквания“, написа още Темелков.

Конкурсите ще бъдат проведени в два етапа – писмен изпит, който включва решаване на тест, и събеседване с кандидата, което включва решаване на казуси и представяне на концепция за развитие на съответната образователна институция. Кандидатите следва да представят концепцията при подаване на заявление за участие в конкурса.

„Очаквам аз и екипът ми да видим презентация, управленска програма и визия в диапазон поне 5 години за всяка една детска градина, призовавам за повече смелост и вяра в собствените способности на бъдещите кандидати! Успех на всички кандидати!“, пожела заместник-кметът на Пловдив.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *