Раздават 150 знамена за асеновградчани по повод Гергьовден

Раздават 150 знамена за асеновградчани по повод Гергьовден

Община Асеновград ще раздава безплатно 150 знамена за Гергьовден, вместо 100 бр., както беше досега. Инициативата е на кмета на града д-р Христо Грудев и вече се превърна в традиция. Вече няколко години, на всеки национален празник общината осигурява български трибагреници за гражданите, като всеки ще може да получи по 1 бр. Инициативата ще се състои на 06.05.24 г. (понеделник) от 10:45 ч. пред служебния вход на общинската администрация.

Идеята на управленския екип на общината, в лицето на кмета д-р Христо Грудев, е градът да се обагри в цветовете на националното знаме. Призовават се хората да поставят знамената на тераса или в двор – на открито пространство – така, че да се виждат от преминаващите. Целта е да се възроди родолюбивият дух на асеновградчани. Нека заедно, чрез тази акция да направим Асеновград по-патриотичен, оцветявайки го в националните цветове на България.

Припомняме, че на 06.05.24 г. (понеделник) от 11:00 ч. на сцената на пл. „Акад. Николай Хайтов“ ще бъде честван Денят на храбростта и празник на Българската армия. Ще се проведе тържествен ритуал на IV Артилерийски полк по издигане на националното знаме. Програмата предвижда и празничен концерт на детски фолклорни състави при НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски“ и ОУ „Ангел Кънчев – Асеновград.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *