Предупреждения за опасно време в четвъртък, на места кодът е оранжев (КАРТА)

Предупреждения за опасно време в четвъртък, на места кодът е оранжев (КАРТА)

Опасни бури, валежи и градушки през следващите часове и утре. До полунощ жълт код важи в западните райони за краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки.

За часовете след полунощ и утре в Северозападна Българи важи и оранжев код за опасни бури и валежи – отново и с условия за градушки. В югозападните части на страната и в Централна Северна България кодът е по-слабият – жълт за дъжд, гръмотевици и градушки.

През следващото денонощие над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Най-интензивни ще са явленията в северозападните райони. Вятърът също на моменти ще се усилва, сочи прогнозата на НИМХ.Предупреждения за опасно време в четвъртък, на места кодът е оранжев (КАРТА)

В източната половина на България ще остане предимно слънчево. Максималните температури  ще са от 27°-28° в западните райони до 33°-34° в югоизточните.

В петък вече дори и в Западна и Централна България вече само локално ще има условия за интензивни валежи и гръмотевични бури. Максималните температури ще са между 29° и 34°. През почивните дни и в началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево, отново ще стане много горещо.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *