Празнична хоротека в Асеновград

Празнична хоротека в Асеновград

Община Асеновград организира празнична хоротека на централния площад „Акад. Николай Хайтов“ в града. Събитието ще се реализира в партньорство и с подкрепата на „Tifo Dance Hub“. Повод за провеждане на хоротеката е честване деня на Съединението на България – 6-ти септември. Началният час е 18:00 ч., а мястото – пред сцената на площада.

Групата за възрастни по народни танци към „Tifo Dance Hub“, с ръководител Кристина Кадиева, ще прикани асеновградчани да се хванат ръка за ръка и да извият най-дългото българско хоро. Публика, случайни минувачи и участници ще могат да разпуснат духа и да раздвижат тялото под съпровода на обичани познати и непознати национални фолклорни ритми. В Празничната хоротека могат да се включат както любители и начинаещи, така и танцьори, занимаващи се професионално с танци.

Идеята няма състезателен или конкурентен характер. Напротив – това е покана, от страна на община Асеновград, всички заедно, единни, в деня на Съединението, да застанем рамо до рамо, един до друг, патриотично и с усмивка да отпразнуваме 139 години Обединена България, възползвайки се от топлината на последните слънчеви лъчи за това лято.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *